Klopp apeluje na navijače: Ne dolazite u Basel bez ulaznice!
Foto: EPA

"Ne treba nam haos..."

Klopp apeluje na navijače: Ne dolazite u Basel bez ulaznice!

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je prije nekoliko dana poručio kako u Baselu želi vidjeti 100 hiljada navijača Redsa, ali je s vremenom shvatio da bi to moglo stvoriti pravi haos.

Karizmatični trener je pomenutu izjavu dao 'u afektu', da bi potom odlučio smiriti strasti i poslati navijačima svog kluba poruku da u ovaj švicarski grad ne dolaze bez ulaznice.

"Posljednji put kada sam davao izjavu vezanu za Basel govorio sam kao navijač i pozvao sam sve navijače Liverpoola na finale. Iskreno, nisam bio baš pametan. Basel je lijep grad, ali nije spreman za nas. Pogriješio sam", rekao je Klopp, te obrazložio:

"Zamolio bih naše navijače da u Basel ne dolaze bez ulaznica, jer će u protivnom nastati potpuni haos. To ne želimo. Moramo se skoncentrisati na fudbal. Ako želite biti na stadionu, a ne možete, onda ostanite kod kuće, gledajte meč sa vašim prijateljima i poslije ćemo praviti zabavu. Većinom me možete ignorisati, slobodno, ali sada je stvarno važno da me poslušate".

Utakmica Seville i Liverpoola igrat će se na stadionu St. Jakob Park, koji ima kapacitet od 35.000 gledalaca, a Liverpoolovim navijačima je pripalo samo 10.236 ulaznica.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finalni meč Evropske lige je na rasporedu 18. maja, a pobjednik će izboriti direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi