Klopp: Bio sam iznenađen kada je Liverpool doveo Firmina

Njemački trener priznao

Klopp: Bio sam iznenađen kada je Liverpool doveo Firmina

Jurgen Klopp izjavio je da je bio iznenađen kada je pročitao da je Liverpool kupio Roberta Firmina. 

Aktuelni brazilski reprezentativac je na Anfield došao u julu 2015. godine iz Hoffenheima, a iako je još 'na stolu' imao ponude mnogo bogatijih klubova, presudila je želja da dođe u Liverpool. 

"Prva stvar koju sam uradio kada sam napustio Dortmund je da sam izbrisao sve brojeve iz telefona kako me niko ne bi dobio. Niko me nije pitao o Firminu, ali on je bio igrač za kojeg sam mislio da je među najboljima u Bundesligi", kazao je Klopp i dodao:

"Kada sam vidio da ga je Liverpool kupio, pomislio sam: 'Kako im je to uspjelo?' Oni nisu bili u najboljem trenutku, a mnogi klubovi su mogli da plate i više. Pomislio sam da su napravili pravi potez", istakao je njemački trener.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Firmino je pod vodstvom Kloppa postao jedan od najvažnijih igrača u timu Liverpoola i ove sezone je u svim takmičenjima postigao šest pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi