Klopp htio Salaha još 2013. godine

Bio očaran Egipćaninom

Klopp htio Salaha još 2013. godine

Egipatski fudbaler Mohamed Salah nedavno je dres Rome zamijenio dresom Liverpoola. 

Salah je prešao za nešto više od 40 miliona eura, a on je već dugo vremena bio želja njemačkog stručnjaka Jurgena Kloppa. Klopp je priznao da ga je Salah očarao još 2013. godine. 

Tada je njegova Borussija Dortmund igrala protiv Basela prijateljski meč, a Salah je briljirao. Ipak, kada je Klopp predložio čelnicima kluba da ga dovedu, on je već bio u Chelseaju. 

"Nismo ga poznavali prije utakmice protiv Basela. Tada smo ga prvi put vidjeli i pomislili 'What the fu*k!' Bio je nevjerovatan. Ali, kada sam predložio da ga kupimo, on je već bio u Chelseaju", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da se Slaah u Chelseaju jako kratko zadržao jer se nije snašao, a kasnije je svoju klasu potvrdio u Fiorentini i Romi zbog čega ga je Klopp na kraju i doveo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije