Klopp isključio mogućnost da preuzme United
Foto: EPA

Klopp isključio mogućnost da preuzme United

E. Škorić

Jurgen Klopp jedan je od kandidata za novog trenera Manchester Uniteda nakon što je na Old Traffordu jutros otkaz dobio David Moyes.

Klopp s dosta uspjeha vodi Borussiju Dortmund proteklih godina, te je izjavio da nema namjeru napuštati Milionere kako bi preuzeo englekog velikana.

"Manchester United je veliki klub i dobro poznajem te sjajne navijače, ali moja predanost Borussiji Dortmund i veza s tim ljudima je neprekidiva", rekao je Klopp za Guardian.

Guardinov dopisnik iz Njemačke Raphael Honigstein piše kako Klopp, ali i svi u Borussiji nisu ostali bez velikih ambicija i pored odlasaka važnih igrača kao što su Mario Goetze i Robert Lewandowski.

Inače, glavni kandidat za Moyesovog nasljednika je Louis van Gaal, a Klopp se povezivao i s Barcelonom proteklih sedmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti