Klopp kritikovao kolege: Zašto potcjenjujete Evropsku ligu?!

Menadžer Liverpoola ne voli kalkulisati

Klopp kritikovao kolege: Zašto potcjenjujete Evropsku ligu?!

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je nakon utakmice u Kazanu bio zadovoljan načinom na koji su njegovi fudbaleri pristupili utakmici protiv Rubina.

Liverpool je slavio sa 1:0 golom Ibea, a na teren je istrčao najjači tim kluba sa Anfielda, što i nije tako čest slučaj kada engleski klubovi nastupaju u Ligi prvaka.

Kloppu se ne sviđa što njegove trenerske kolege iz Engleske često potcjenjuju ovo takmičenje, a uputio im je i javnu kritiku.

"Mislim da bi svi treneri u Engleskoj trebali izvoditi najjače sastave na ovim utakmicama. Igrači će se malo više umoriti, ali nije mi jasno zašto čuvati igrače u Evropskoj ligi, a u Ligi prvaka igrati s najboljim timom? Kakva je razlika između termina četvrtak-nedjelja i srijeda-subota?", zapitao se Klopp, te nastavio:

"Svi više vole igrati Ligu prvaka, ali i Evropsku ligu treba poštovati. Šta bi rekli ljudi da smo u Kazan otišli s mladim igračima? Zamislite da neki engleski tim u Ligi prvaka pošalje dijete od 17 godina da igra protiv Real Madrida. Bit je uvijek davati maksimum i ići na pobjedu u svakoj utakmici".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool u Evropskoj ligi nakon četiri odigrane utakmice ima šest osvojenih bodova i na dobrom je putu da se plasira u knock-out fazu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije