Klopp: Lewandowski ne bi uspio u Engleskoj

Smatra trener Liverpoola

Klopp: Lewandowski ne bi uspio u Engleskoj

Karizmatični Jürgen Klopp za kratak vremenski period postao je omiljeno lice u engleskoj javnosti.  

Trener Liverpoola voli i kritikovati kada osjeti potrebu za tim, a Englezima je sada predbacio to što nemaju strpljenja sa igračima i smatra da u jednoj takvoj sredini ni Robert Lewandowski ne bi postao ono što je danas. 

"Nisam siguran da bi Robert Lewandowski postao ovo što je danas da je otišao u Englesku, jer ovdje nema strpljenja s igračima. A on je u prvoj sezoni u Bundesligi zabio osam golova. Da je imao takav učinak ovdje, pisalo bi se 'Ma daj, nije dovoljno dobar, prodajte ga!' Također, Aubameyangu su trebale tri godine da proigra i postane napadač od 23 gola u 21 utakmici sezone", kazao je Klopp u razgovoru za tamošnje medije.

Klopp strpljivo čeka da se oporavi Sturridge, a za vrijeme njegovog odsustva primoran je u napadu igrati sa Bentekeom, Firminom i Origijem. To mu ne predstavlja problem. 

"Nije sporno da oni imaju kvalitetu, sad im moramo pomoći da se stalno pokazuju i napreduju. Napadač više nego bilo koji drugi igrač treba pomoć ostalih saigrača. On ne može sam uzeti loptu i zabiti, nego mu treba ubačaj, pas, u pravo vrijeme..."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Liverpool u engleskom prvenstvu trenutno zauzima tek desetu poziciju sa 20 osvojenih bodova, devet manje od vodećih Leicestera i Cityja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.