Klopp: Moji igrači nemaju samopuzdanja
Foto:EPA

Liverpool remizirao s Rubinom

Klopp: Moji igrači nemaju samopuzdanja

S. Bošković

Nakon što su u 3. kolu Evropa lige na Anfieldu remizirali sa Rubinom (1:1), trener Liverpoola Jurgen Klopp priznao je da njegovim igračima nedostaje samopouzdanja.

Nijemcu je ovo bila prva utakmica na Anfieldu i pred domaćim navijačima nije uspio upisati pobjedu, iako je njegov tim imao igrača više od 35. minute.

Bivši trener Borussije Dortmund, kojem je ovo bila ukupno druga utakmica na klupi Liverpoola, ističe da njegovom timu nedostaje samopouzdanja.

"Tim nema samopouzdanja, to je razlog zašto su izgubili utakmicu. Moramo sjesti i pokušati pronaći rješenje za to. Ponekad ćemo u tome i uspjeti. Imali smo mnogo prilika za gol. 98% igre na teren bilo je u redu, ali ona dva odlučujuća postotka nisu bila prisutna", rekao je 48-godišnji stručnjak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom svom meču na klupi Liverpoola Klopp je remizirao sa Tottenhamom, a novu priliku za pobjedu imat će u nedjelju kad na Anfield stiže Southampton. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije