Klopp: Ne želim da nam se događa slučaj "Sterling"

Nijemac pred derbi sa Cityjem

Klopp: Ne želim da nam se događa slučaj "Sterling"

Trener Liverpoola Jurgen Klopp ne želi da mu najbolji fudbaleri odlaze iz kluba, kao što je to u Liverpoolu bio slučaj ranijih godina.

On je to rekao pred današnji derbi meč 13. kola Premiershipa između Manchester Cityja i Liverpoola na Etihadu. Na ovoj utakmici će Raheem Sterling prvi put igrati protiv Liverpoola otkad je prošlog ljeta za 49 miliona funti obukao svijetlo plavi dres.

"Ne znam ništa o Sterlingovoj priči, ali znam dosta sličnih priča", rekao je Klopp aludirajući na odlaske Maria Gotzea i Roberta Lewandowskog iz Dortmunda u Bayern, koji su kasnije igrali protiv svoje bivše ekipe.

On je dodao da od Liverpoola želi napraviti klub iz kojeg niko ne želi otići.

"To je nešto što jednostavno moramo uraditi. I moguće je. Biće to veoma težak i dug put, ali moguće je", zaključio je Nijemac na klupi Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Meč na Etihadu igra se danas od 18.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.