Klopp: Umalo sam počeo pljeskati Vardyju

Oduševljen majstorijom

Klopp: Umalo sam počeo pljeskati Vardyju

Fudbaleri Leicestera seriju fantastičnih partija nastavili su sinoćnjom pobjedom nad Liverpoolom.

Izabranici trenera Claudija Ranierija slavili su rezultatom 2:0, a najzaslužniji za pobjedu bio je 29-godišnji napadač Jamie Vardy čiji je prvi pogodak protiv Liverpoola opisan kao 'fenomenalan'. 

Englezi su izračunali da je Jamie Vardy opalio s 28 metara, lopta je išla 90 kilometara na sat, a trebalo joj je 1,1 sekunda od kopačke do gola. Umalo je na majstoriju Vardyja počeo pljeskati i Jürgen Klopp.

"Lijepo je biti na stadionu na kojem je Vardy zabio gol mjeseca. No nije baš lijepo kad ste trener ekipe kojoj je zabio. Malo mi je nedostajalo da počnem pljeskati", izjavio rekao je trener Liverpoola nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester je i dalje na prvom mjestu sa tri boda više od Manchester Cityja. 


Vardy! by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi