Klopp: Uživam gledati Anderlecht, mnogo su napredovali

Nijemci oduševili u prvom kolu, slijedi duel u Briselu

Klopp: Uživam gledati Anderlecht, mnogo su napredovali

Borussia Dortmund večeras će u Briselu u okviru drugog kola Lige prvaka odmjeriti snage sa prvakom Belgije Anderlechtom. 

Ekipa Jurgena Kloppa u prvom je duelu oduševila Evropu pobjedom protiv Arsenala u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Danas će izbaranici Jurgena Kloppa gostovati kod Anderlechta. 

"Naravno da sam posmatrao fudbalere Anderlechta i vidio sam neke zaista dobre. Youri Tielemans je jedan od njih. Često gledam Anderlecht. Možemo reći da su u posljednjih nekoliko godina mnogo napredovali i zaista ih je lijepo gledati," kaže Klopp i dodaje: 

"Anderlecht je sada mnogo zrelija ekipa. To je dobar tim i jako su se razvili kao ekipa. Imaju taj spoj mladosti i iskustva. Nisam gledao utakmicu sa Galatasarayom, ali sam gledao duel sa Cercle Bruggeom i zaista su dobri," kaže Klopp.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.