Klopp zajedno s Buvačem do klupskog rekordera
Foto: epa.eu

Trener s najviše utakmica na klupi BVB-a

Klopp zajedno s Buvačem do klupskog rekordera

U okviru 5. kola njemačke Bundeslige Borussia Dortmund je na svom terenu odigrao još jednu lošu partiju u kojoj je nakon zaostatka od dva gola uspio doći do remija i boda koji će teško zadovoljiti navijače Milionera.

Susret čijim ishodom Jürgen Klopp teško da može biti zadovoljan, iako je njegova ekipa uspjela nadoknaditi dva gola zaostatak, bio je historijski za trenera ekipa sa Signal Iduna Parka.

Naime, 47-godišnji stručnjak BVB-a koji je rođen upravo u Stuttgartu za koji nikada nije zaigrao u meču s klubom iz tog grada upisao je svoju 209. utakmicu na klupi Borussije. Ovim susretom Klopp je pretekao legendarnog Ottmara Hitzfelda, te tako postao trener s najvećim stažom odnosno brojem utakmica na klupi osmerostrukog šampiona Njemačke.

Klopp je na mjesto trenera Borussije stigao 2008. godine iz Mainza, u kojem je nastupao i kao igrač. Sjajni njemački stručnjak je tokom svog dosadašnjeg rada u Dortmund donio dva šampionska naslova Bundeslige, jedan DFB Pokal, a Milioneri su u sezoni 2012/2013 igrali finale Lige šampiona.

Otkako je Klopp na klupi kluba iz Vestfalije Borussia Dortmund u prosjeku po utakmici postiže dva gola. Velike zasluge za sjajan rad trenera BVB-a ima i njegov dugogodišnji prvi asistent, bosanskohercegovački stručnjak Željko Buvač.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.