Kloppov Liverpool u šesnaestini finala
Foto: EPA

Evropska liga

Kloppov Liverpool u šesnaestini finala

E. Škorić

Liverpool je uspio da na Anfieldu savlada Bordeaux s 2:1 u derbiju petog kola Evropske lige. Redsi su osigurali prolaz u šesnaestinu finala zahvaljujući ovoj pobjedi.

Bordeaux je poveo golom Saiveta u 33. minuti, ali su Milner s penala u 38. i Benteke u 45. donijeli preokret Liverpoolu. Nešto ranije u ovoj grupi Rubin je s 2:0 savladao Sion. Bordeaux nema šansi da prođe dalje, Sionu nedostaje još samo bod.

Celtic i Ajax odigrali su svoj meč u Glazgowu u grupi A, a gostujući tim slavio je s 2:1. Domaćin je poveo golom McGregora, Milik je u 22. izjednačio na 1:1. Cerny je u 88. minuti zabio za važnu pobjedu Ajaxa, koji je dva boda iza drugoplasiranog Fenera, a u zadnjem kolu dočkuje Molde. Fernando i Tufan bili su strijelac u pobjedi Fenera u Norveškoj. Za Celtic više nema nade.

Stojan Vranješ, bh. reprezentativac, odigrao je 90 minuta za Legiju protiv Midtjyllanda. Poljaci su slavili s 1:0, a jedini gol postigao je Prijović u 35. minuti. Legia još ima šansi da prođe dalje, dok je šesnaestinu finala iz grupe D osigurao Napoli koji je upisao i petu pobjedu. Napolitanci su s 1:0 savladali Club Brugge, jedini gol dao je Chricihes u 41. minuti.

Bivši igrač Sarajeva Gojko Cimirot nije dobio šansu za PAOK, koji je odigrao 0:0 s Gabalom. Za goste je 90 minuta igrao bh. reprezentativac Ermin Zec. PAOK i Gabala su se oprostili od Evropske lige, Borussia i Krasnodar su još ranije osigurali prolaz dalje.

Golom Brune je Villarreal savladao Rapid s 1:0, a Žuta podmornica i Rapid su prošli ispred Plzena i Dinamo Minska. Za goste iz Rapida Srđan Grahovac je ostao sjediti na klupi. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi F Marseille je slavio s 2:1 protivGroningena, istim je rezultatom Braga dobila Liberec.


Liverpool vs Bordeaux 2-1 All Goals... by hervesonkeng88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.