Klose: Karijera nije gotova, mogu još mnogo dati

Njemački fudbaler

Klose: Karijera nije gotova, mogu još mnogo dati

Miroslav Klose, nekadašnji njemački reprezentativac, sa 37 godina na leđima poručio je da ne razmišlja o okončanju svoje nogometne karijere. 

Napadač Lazija smatra da može još mnogo toga ponuditi, a to dodatno potvrđuju i njegove prošlosezonske partije u italijanskom prvenstvu. Klose je postigao trinaest pogodaka i pritom upisao sedam asistencija. 

"Moja karijera nije još uvijek gotova. Kasno sam počeo da se bavim nogometom, sa 21 godinom, tako da mislim da mogu još mnogo toga da dam", izjavio je Klose za Bild. 

Klose je profesionalnu karijeru počeo u Kaiserslauternu, gdje se zadržao pet godina. Naredna destinacija u karijeri bio je Werder, a prije nego što je stigao u Lazio igrao je za minhenski Bayern.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 137 utakmica, a sa svojih petnaest golova na Mundijalu uspio je za jedan pogodak nadmašiti čuvenog brazilskog nogometaša Ronalda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.