Klose ušao na poluvremenu i riješio pitanje pobjednika

Lazio bolji od Cagliarija

Klose ušao na poluvremenu i riješio pitanje pobjednika

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Lazija slavili su protiv Cagliarija s 2:0 u posljednjem susretu devetog kola talijanske Serije A.  

Lazio je bez povrijeđenog bh. reprezentativca Senada Lulića ugostio neugodni Cagliari i na kraju stigao do četvrte pobjede u prvenstvu, te došao do sedmog mjesta na tabeli sa 17 bodova.

Junak nebesko-plavih na Olimpicu bio je iskusni njemački napadač Miroslav Klose, iako je u igru ušao tek na poluvremenu.

Prvo je u 52. minuti Klose glavom pogodio mrežu gostiju nakon centaršuta Candreve, da bi samo tri minute kasnije, nakon prodora po lijevoj strani, "natjerao" Pisana da igra rukom u svom kaznenom prostoru i tako izbori penal. 

Candreva je bio siguran realizator najstrože kazne za konačnih 2:0. Imao je Perea veliku šansu u 66. minuti, glavom je pucao i pogodio stativu, a onda je Klose šutirao pored gola. Cagliari je dobru šansu imao u 74. minuti nakon prekida preko Astorija, ali ostalo je 2:0.

U završnici još nekoliko šansi za goste, no nije bilo realizacije, ali i Marchetti je bio raspoložen večeras.

Serija A, 9. kolo:
Lazio - Cagliari 2:0 (Klose 52, Candreva 55 - penal)

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.