Klubovi iz Premiershipa nikada nisu više potrošili novca
Foto:EPA

Ludilo na Otoku u prelaznom roku

Klubovi iz Premiershipa nikada nisu više potrošili novca

S. Bošković

Večeras u 19h završen je transfer rok u Engleskoj, čime su kompletirani svi transfer rokovi u pet najjačih europskih liga.

Englezi su tradicionalno trošili najviše i ove godine su oborili prošlogodišnji rekord. Klubovi na Otoku potrošili su vrtoglava 862 miliona i 750 hiljadi funti.

Najviše je potrošila ekipa Manchester Cityja, a nakon njih slijede Liverpool. Southampton je jedini klub koji je završio u plusu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je da je najviše novca potrošene na vezne igrače, čak 46%. Veznjaci su u prosjeku plaćani 10.3 miliona funti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti