Kneževi dobrom odbranom i kontrama pokorili Emirates

Monaco na pragu četvrtfinala

Kneževi dobrom odbranom i kontrama pokorili Emirates

E. Škorić

Nogometaši Monaca šokirali su Arsenal na Emiratesu, pobijedivši 3:1 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Nisu se davale velike šanse francuskoj momčadi pred gostovanje u sjevernom Londonu.

No, sjajnom igrom u odbrani, pravom organizacijom, gosti su uspjeli da kazne promašaje Topnika i iz kontri postignu golove koji bi im mogli donijeti plasman u četvrtfinale.

Imao je Arsenal nešto veći posjed lopte u prvih pola sata, ali Monaco je doista  sjajno igrao. U 38. minuti Geoffroy Kondogbia s velike udaljenosti postiže eurogol i donosi radost Kneževima.

Do kraja prvog dijela dobru šansu za domaće nije iskoristio Olivier Giroud, koji je pucao malo pored gola. 

Giroud je imao nekoliko stopostotnih šansi u drugom dijelu, ali opet se nije proslavio. Monaco je imao kontru u 53. minuti, na kraju je Dimitar Berbatov matirao Davida Ospinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Arsenal je ostatak utakmice igrao pod šokom, a Monaco se nije predavao. Sjajni Danijel Subašić zaustavio je sve pokušaje londonske momčadi. U 65. minuti su Danny Welbeck i Theo Walcott prijetili, imali stopostotne šanse, ali… Tek je Oxlade-Chamberlain u završnici pogodio za 2:1, ali već na drugoj strani rezervista Fereira nakon kontre zabija za 3:1 i čini se da će Arsenal teško proći dalje. Čuda su moguća, ali...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.