Kneževi razmontirani u produžecima, Guingamp u finalu

Polufinale Kupa Francuske

Kneževi razmontirani u produžecima, Guingamp u finalu

Fudbaleri Guingamp su u drugom polufinalnom susretu nakon produžetaka savladali Monaco sa 3:1 i tako izborili plasman u finale Kupa Francuske gdje ih čeka Rennes.

Nakon što je regularnih 90 minuta završeno sa 1:1, utakmica se otišla u produžetke, gdje su više želje i htijenja pokazali fudbaleri Guingampa, koji su sa golovima u 112. i 117. minuti utakmice stigli do apsolutno zaslužene pobjede protiv favorizovane ekipe iz Kneževine.

Sve je odlično krenulo za Guingampa kada je već u 6. minuti utakmice za vodstvo ekipe, koja se bori za opstanak u Ligue 1, pogodio Yatabare. Tačno 30 minuta trebalo je sastavu Monaca da dođe do izjednačenja, a strijelac je bio bugarski napadač Dmitar Berbatov.

Nakon što su u drugih 45 minuta mreže ostale mirovati susret je ušao u produžetke u kojima su domaći fudbaleri imali više snage, želje i znanja. Prvo je u 112. minuti Atik svojim golom donio novu prednost domaćem timu, da bi pet minuta kasnije svojim drugim golom na utakmici Yatabare ovjerio plasman Guingampa u finale Kupa Francuske.

Kup Francuske, polufinale:
Guingamp - Monaco 3:1 (1:1) (Yatabare 6, 117, Atik 112 / Berbatov 36) 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.