Kneževi već slave titulu: PSG u nemogućoj misiji
Foto: EPA

Monaco pred naslovom

Kneževi već slave titulu: PSG u nemogućoj misiji

M. Šljivak

Fudbaleri Monaca nalaze se na korak od naslova prvaka Francuske. Večeras su Kneževi s laganih 4:0 pobijedili Lille i kako imaju dvije utakmice do kraja sezon, potreban im je samo bod za titulu.

Teško da taj bod izabranici Leandra Jardima neće osvojiti jer igraju protiv St. Etiennea i Rennesa, pa će PSG-u biti potrebno pravo čudo i dva poraza Monaca kako bi odbranili titulu.

Večeras je Monaco razbio Lille. Dva gola Falcaa, jedan Silve i autogol Alonsa doveli su ih na korak od cilja za uvjerljivih 4:0.

PSG je u St. Etienneu slavio s 5:0. Po dva gola za goste postigli su Cavani i Lucas, jedan je dodao Draxler za konačnih 5:0.

Društvo najboljih timova u Francuskoj napušta Nancy. Oni su izgubili od Dijona 2:0 i završili su učešće u Ligue 1, dok će Dijon, Caen, Lorient i Bastia u posljednjem kolu strahovati za opstanak. Dva tima neće imati sreće.

Marseille je bodom u Bordeauxu (1:1) došao na korak od plasmana u Evropsku ligu i za to će im biti potrebna pobjeda u posljednjem kolu nad Bastijom.

Ligue 1, 37. kolo:

Monaco - Lille 3:0

St. Etienne - PSG 0:5

Bastia - Lorient 2:0

Bordeaux - Marseille 1:1

Caen - Rennes 0:1

Dijon - Nancy 2:0

Metz - Toulouse 1:1

Montpellier - Lyon 1:3

Nantes - Guingamp 4:1

Nice - Angers 0:2

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi