Ko ima veće šanse da prvi sruši legendarnog Raula?

Messi i Ronaldo u trci za najboljeg svih vremena

Ko ima veće šanse da prvi sruši legendarnog Raula?

Nova sezona najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja počinje večeras, a kao i uvijek ponudit će mnogo uzbuđenja. 

Real Madrid brani titulu prvaka Evrope, a prvi izazivači su Barcelona, minhenski Bayern, Chelsea, Manchester City, Atletico Madrid... 

Kao što smo i navikli prethodnih godina svoju borbu za najboljeg vodit će i dva, po mnogima, najbolja fudbalera na svijetu u ovom trenutku. Argentinac Lionel Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo. 

Sezonu će ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, obojica završiti ispred legendarnog Raula na vječnoj listi najboljih strijelaca Lige prvaka. Raul već godinama čvrsto drži prvo mjesto, ali Messi i Ronaldo su se približili bivšem napadaču Španije i madridskog Reala. 

Raul je odigrao 142 utakmice u Ligi prvaka, a u strijelce se upisao 71 put. Drugi je upravo Ronaldo, koji je u 107 utakmica postigao 68 golova, a samo jednu poziciju iza njega, Lionel Messi sa 67 u 86 utakmica. 

Koji od njih ima veće šanse da prvi prestigne Raulov rekord? Ronaldo u novu sezonu ulazi sa golom prednosti, a četiri su mu potrebna da prestigne Španaca na vječnoj listi. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uzimajući u obzir da Real u prvom kolu dočekuje Basel, a u drugom gostuje Ludogorecu, već nakon dva kola nove sezone mogli bi imati novog lidera na vječnoj listi. 

Messi ima priliku da u prvom kolu napuni mrežu APOEL-a, a ne bi bilo ništa čudno da u jednom susretu postigne i pet golova. U drugom kolu Barcelona ima znatno teži zadatak. Gostuje na Parku prinčeva, ekipi PSG-a, te zbog toga prednost ipak dajemo Portugalcu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.