Ko je novo Evertonovo skupo pojačanje?

Senegalac koji je brzo napredovao

Ko je novo Evertonovo skupo pojačanje?

Teme:

Everton je posljednjeg dana zimskog prelaznog roka doveo i jedno skupo pojačanje, što je iznenadilo mnoge navijače ovog kluba.

Riječ je o Oumaru Niasseu, 25-godišnjem senegalskom reprezentativcu, koji je u protekle dvije sezone nastupao za ruski Lokomotiv.

Zanimljivo je da je Niasse do 2013. godine bio član lokalnog US Ouakama iz Dakara, a nastupao je i za norveški Brann, gdje se nije snašao. Nakon neuspješne avanture u Brannu, Niasse je 2013. godine stigao u turski Akhisar, za koji je odigrao 34 utakmice i postigao 12 golova.

Naredne godine, Senegalac je potpisao za Lokomotiv, ali i dobio prvi poziv u reprezentaciju svoje zemlje. Ruski tim ga je tada platio 5,5 miliona eura, a ta se investicija pokazala kao pun pogodak.

Niasse je danas službeno postao član Evertona, koji ga je platio pomalo nevjerovatnih 18 miliona eura. Niasse je, tako, za tri godine napredovao od senegalske do engleske lige, a to je poduhvat kojim se mogu pohvaliti samo rijetki fudbaleri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi