Ko može zaustaviti PSG?
Foto: EPA

Marseille poražen na Parku Prinčeva

Ko može zaustaviti PSG?

E. Škorić
Teme:

PSG-ovom pobjedom u derbiju nad Marseilleom (2:0) kompletirano je 27. kolo francuske Ligue 1. 

Aktuelni francuski prvak i trenutni lider, PSG, ugostio je večeras na Parku prinčeva uvijek neugodni Marseille. Nekad, u ne tako davnoj prošlosti, Marseille bi kao od šale odnosio bodove iz grada svjetlosti, no danas je situacija drugačija.

Pariške zvijezde, na čijem je čelu uvijek Zlatan Ibrahimović, ostvarile su minimalnu pobjedu (1:0). Nisu gosti bili bezopasni. Naprotiv, stvarali su puno problema PSG-u, ali domaćin je imao zrelije i ozbiljnije šanse.

Presudna je  bila peta minuta  drugoga dijela. Ibrahimović je maestralno uposlio Maxwella, kojem je ostalo samo da pospremi loptu iza leđa Stevea Mandande. Kako se bližio kraj utakmice, Marseilleu je pripadao posjed lopte, gosti su napadali, ali do promjene rezultata kojoj su se oni nadali nije došlo.

Zato jeste u korist PSG-a. U 79. minuti fantastična akcija, Matuidi je centrirao s desne strane, Edinson Cavani glavom loptu zakucao u mrežu gostiju. Pitaju se francuski klubovi: kako zaustaviti PSG? To niti njemački klubovi ne znaj. Bayer je tako u Leverkusenu razbijen s 4:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

PSG je sada uvjerljivo prvi sa 64 boda, dok drugoplasirani Monaco ima 56. Lille je treći sa 49, St. Etienne ima 48, a Marseille 43 boda na petom mjestu. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 27.
kolo: PSG - Marseille 2:0 (Maxwell 50, Cavani 79)


Goal Maxwell - PSG 1-0 Marseille - 02-03-2014 by Matuidi3
Goal Cavani - PSG 2-0 Marseille - 02-03-2014 by Matuidi3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.