Ko su favoriti za naslove prvaka u najjačim ligama Evrope?
Foto: EPA

Favoriti su očekivani

Ko su favoriti za naslove prvaka u najjačim ligama Evrope?

M. Šljivak

Prvenstva u najjačim evropskim ligama već su započela ili će tek krenuti u narednim danima.

Prvi su krenuli Francuzi, sutra starta i engleski Premiership, a potom će se na centru naći Italijani, Nijemci i Španci.

Svaka liga očekivano ima izdvojene favorite, a Euro Club Index je prognozirao kako bi se sezone mogle završiti i to koristeći specijalizovani kompjuter za proračun konačnih tabela.

Kompjuter je koristeći milion različitih mogućnosti jasno rekao. Prošlosezonski šampioni će odbraniti naslove, a jedino će novi prvak biti u Francuskoj, gdje će PSG uzeti trofej Monacu.

La Liga:

 Real Madrid bi, prema prognozama, titulu u Španiji mogao osigurati s boljom gol-razlikom od Barcelone. Očekuje se da oba tima osvoje 90 bodova u novoj sezoni, a procentualno je Real favorit za naslov prvaka  (42% - 40%). U top četiri su smješteni još Atletico i Sevilla, a prognoze su da će ispasti Girona, Deporitivo i Leganes.

Premier liga:

Ovaj portal je najveće šanse za naslov prvaka u Engleskoj ponovo dodijelio Chelseaju. Procentualno su sa 26% smješteni ispred Manchester Cityja (19%), a slijede zatim Arsenal i Tottenham. Mourinhov United je tek peti, a Liverpool neće biti ni blizu titule i predviđanja su da će završiti na šestom mjestu. Najveće šanse za ispadanje iz lige daju se Burnleyu, Watfordu i Huddersfieldu.

Bundesliga:

Očekivano, minhenski Bayern je najveći favorit za osvajanje titule u Bundesligi. Bavarci su uvjerljivo ispred svih po šansama za odbranu naslova (73%), a vjeruje se da će imati i veliku bodovnu razliku na kraju. Druga je Borussija iz Dortmunda, dok većina ostalih ekipa ima šanse u domenu teorije. Očekuje se da će iz lige ispasti Eintracht, Mainz i HSV.

Ligue 1:

Ligue 1 je već krenula i favoriti su u prvom kolu upisali pobjede. Dolaskom Neymara u PSG, ovaj tim je postao uvjerljiv favorit za naslov (67%) u odnosu na aktuelne prvake Monaco (20%). Teoretske šanse za naslov daju se još Lyonu i još nekim ekipama, ali za njih je to nemoguća misija. Iz lige bi trebali ispasti Metz, Strasbourg i Amiens.

Serie A:

Juventus će, prema prognozama, i ove sezone dominantno doći do naslova prvaka u Italiji. Staroj dami se daje 60% šansi za novu titulu, daleko ispred svih ostalih. Napoli je drugi kandidat sa (18%), Roma je treća (13%), a interesantno je da je pojačani Milan tek šesti sa jedan posto šansi za titulu. Iz lige bi trebali ispasti Spal, Crotone i Benveneto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi