Ko su najveći favoriti na Mundijalu u Rusiji?
Foto: EPA

Ugledni Guardian objavio listu

Ko su najveći favoriti na Mundijalu u Rusiji?

Reprezentacija Perua je rano jutros "čekirala" posljednju kartu za Rusiju, tako da su poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva koje će se održati naredne godine.

Naravno, odmah su počele i špekulacije o favoritima na predstojećem Mundijalu, a svi značajniji svjetski mediji počinju izrađivati svoje rang liste najjačih reprezentacija, odnosno onih kojima se daju najveće šanse da se u Rusiji popunu na "krov svijeta."

Tako je i ugledni britanski Guardian objavio svoju listu favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Prema Guardianu najveće šanse za zlato imaju aktuelni svjetski prvaci, reprezentacija Njemačke, a samim time Joachim Low ima priliku postati prvi selektor koji je uzastopno osvojio dva Mundijala nakon selektora Italije Vittorija Pozza, kojem je to pošlo za rukom 1934. i 1938. godine.

Nakon Njemačke Guardian najviše šansi daje Brazilu, dok se na trećem mjestu ove liste nalazi Španija.

Četvrta je reprezentacija Francuske, selekcija sa nevjerovatnom dubinu u ekipi, koja istina ponekad zadaje glavobolje selektoru Deschampsu.

Na petom mjestu se našla Belgija, a šestu poziciju zauzima Cristiano Ronaldo sa svojim Portugalom.

Možda pomalo iznenađujuće, Guardian je na sedmo mjesto svrstao Nigeriju. Britanci tako smatraju da je šokantni preokret Super orlova protiv Argentine u prijateljskom susretu dovoljan pokazatelj snage Nigerijaca.

Osmo mjesto na Guardianovoj listi pripalo je Poljskoj, deveto Argentini, dok Top 10 zaokružuje Urugvaj. 

Kada su u pitanju zemlje iz komšiluka, Hrvatska je zauzela 13. poziciju, dok je Srbija rangirana na 19. mjesto.

Kompletna lista favorita na Svjetskom prvenstvu - Guardian:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

1. Njemačka; 2. Brazil; 3. Španija; 4. Francuska; 5. Belgija; 6. Portugal; 7. Nigerija; 8. Poljska; 9. Argentina; 10. Urugvaj; 11. Mekisko; 12. Island; 13. Hrvatska; 14. Engleska; 15. Senegal; 16. Švedska; 17. Danska; 18. Maroko; 19. Srbija; 20. Kolumbija; 21. Egipat; 22. Švicarska; 23. Peru; 24. Rusija; 25. Kostarika; 26. Iran; 27. Japan; 28. Tunis; 29. Južna Koreja; 30. Panama; 31. Saudijska Arabija; 32. Australija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi