Ko zaista igra najbolji fudbal u Evropi?

Kolo do kraja grupne faze LP

Ko zaista igra najbolji fudbal u Evropi?

Još jedno kolo ostalo je do kraja grupne faze Lige evropskih prvaka, a kako sada stvari stoje bolje je zauzeti drugu poziciju u grupi i izbjeći neke od velikana, nego pohasiti se pa naletjeti na Bayern ili Real u osmini finala i krahirati već na startu eliminacione faze.

Recimo Bešiktaš, ko od drugoplasiranih ne bi baš njih poželio u osmini finala. Nakon 5. kola Lige evropskih prvaka znamo četiri prvoplasirana tima. 

Barcelona, City, Tottenham i Bešiktaš, pa makar PSG igrao nevjerovatan, svemirski fudbal i trenutno se doimao poput nenadmašne mašinerije koja melje i kojoj će se teško moći priprijetiti ma iz kojeg oružja, pomenuta tri tima, uz Parižane ove sezone čine poker titana. Definitivno ove jeseni ove četiri ekipe igraju najljepše.

Pored ova četiri tima, još četiri su osigurala svoje mjesto u osmini finala, Chelsea, Real Madrid, Bayern i Manchester United.

Djeluje zapanjujuće da Roma, recimo, ili Juventus koji su nakon 4. kola bili skro sigurni, nisu još dovršili posao. Romi doduše treba bod protiv Qarabaga kući, a "Stara dama" očekuje da Barcelona baš i neće izgubiti na Kamp Nouu od Olympiakosa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ni Liverpool čak nije siguran u nekoj opciji, a u najgoroj poziciji od ekipa za koje bi se očekivalo da odu među 16 je Napoli. Potrebno je Napolitancima da savladaju Feyenoord u posljednjem kolu, a da pri tome City dobije Šahtjor. Koliko je Guardiola hvalio Napoli, bit će zanimljivo vidjeti da li će se potruditi da ekipi Maurizia Sarrija pomogne u pohudu ka eliminacionoj rundi.

Od velikana ove su sezone "ciknuli" Borussija Dortmund i Atletico Madrid (koji doduše ima još neke teoretske šanse), a neće dalje ni prošlogodišnji polufinalista Monaco. Kako god bit će zanimljivo u posljednjem kolu, a posebno u februaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi