Kodro: Bundesliga je uvijek bila moj cilj
Foto: EPA

Bh. napadač potpisao za Mainz

Kodro: Bundesliga je uvijek bila moj cilj

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Kenan Kodro, danas je zvanično potpisao ugovor sa njemačkim Mainzom.

Kodro je u prošloj sezoni sjajnim igrama u Osasuni privukao interes mnogih ekipa, ali se izborio i za poziv u reprezentaciju naše zemlje. Nakon što je španski klub ispao iz La Lige bilo je jasno da će bh. napadač ovog ljeta promijeniti sredinu. Iako je imao dosta ponuda iz Španije, na kraju se Kodro odlučio za Bundesligu.

Ovaj 23-godišnji napadač danas je zvanično potpisao ugovor s Mainzom do ljeta 2021. godine, a navodno, njemački klub ga je platio oko dva miliona eura. Kodro je za zvaničnu stranicu Mainza izjavio da mu je oduvijek bio cilj da zaigra u Bundesligi, te da su mu saigrači iz reprezentaciji preporučili da karijeru nastavi u Njemačkoj.

"Bundesliga je uvijek bila moj cilj. Iz jake lige dolazim u isto jaku ligu i to je bio neki cilj. Kada je Mainz pokazao interes znao sam da je to korak naprijed u mojoj karijeri. Iz kluba su me brzo uvjerili da su oni pravi izbor, a pomogli su mi i saigrači iz bh. reprezentacije koji su igrali u Bundesligi jer su dosta pozitivno pričali o ovoj ligi. Jedva čekam da sezona u novom klubu počne", rekao je Kodro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi