Kodro: U Mainzu je sve super, ali imam jedan problem

Već je angažovao učitelja

Kodro: U Mainzu je sve super, ali imam jedan problem

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Kenan Kodro ovog ljeta je postao novi fudbaler Mainza, u koji je stigao iz španske Osasune.

Ovaj 23-godišnjak je dao intervju za Allgermeine Zeitung u kojem je istakao da mu privikavanje na novu sredinu ide dobro, ali i priznao da je njegov jedini problem nepoznavanje njemačkog jezika koje mu otežava taj proces.

"Nije mi problem da se naviknem na njemački fudbal. Za sada mi ide dobro, sve je super, ali ponekad mi problem predstavlja njemački jezik. Zato sam upisao kurs, imam svog učitelja i nadam se da će uskoro biti bolje", rekao je Kodro, kojem za sada u sporazumijevanju sa trenerom i ostatkom tima najviše pomažu Jairo Samperio i Jose Rodriguez, Španci koji su u Mainzu duže od našeg fudbalera.

Osim toga, sve ide po planu i u najboljem je redu, a Kodro je istakao da je sretan što je stigao u Bundesligu o kojoj se raspitivao kod saigrača iz reprezentacije BiH.

"Bundesliga je jaka liga, a posebno se radujem utakmicama protiv Bayerna i Borussije. Razgovarao sam sa Ibiševićem i Džekom i rekli su mi sve najbolje o njemačkom fudbalu. Radujem se izazovima koji me čekaju".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nezaobilazna tema bila je i reprezentacija BiH, za koju je Kodro debitovao nedavno na prijateljskoj utakmici protiv Albanije.

"Naš glavni cilj je da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Trenutno smo na trećem mjestu iza Belgije i Grčke, ali realno je da možemo biti drugi. Nažalost, Belgija je već daleko i ima pet bodova više, ali svakako je da se nadamo da možemo barem do baraža", zaključio je naš napadča i sin proslavljenog Mehe Kodre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije