Koeman zamjenu za Lukakua pronašao u Chelseaju
Foto: EPA

Loic Remy na meti Evertona

Koeman zamjenu za Lukakua pronašao u Chelseaju

Everton je bio izuzetno aktivan tokom ovog prelaznog roka. U ekipu sa Goodison Parka su već stigli Michael Keane, Wayne Rooney, Jordan Pickford, Davy Klaasen, Henry Onyekuru i Sandro Ramirez.

Ipak, Karamele su ostale bez sjajnog napadača Romelua Lukakua koji je prešao u Manchester United, ali se čini da je trener Evertona Ronald Koeman pronašao adekvatnu zamjenu.

Nakon špekulacija da Everton sprema ponudu za Arsenalovog Thea Walcotta, britanski mediji sada saopštavaju da je Koeman zainteresovan i za napadača Chelseaja Loica Remyja kojeg smatra odličnom zamjenom za Lukakua.

Francuski napadač je u Chelsea stigao 2014. godine iz QPR-a za 10 miliona funti, ali se od tada nije uspio nematnuti u ekipi sa Stamford Bridgea, pa se očekuje da bi i on sam bio voljan karijeri nastaviti u ekipi u kojoj bi mu bila zagarantovana veća minutaža.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Remy je karijeru počeo u Lyonu, a igrao je još i za Lens, Nicu, Marseille, QPR, i Newcastle, dok je prošlu sezonu proveo na posudbi u Crystal Palaceu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi