Kolarov u dosadnom meču donio Romi pobjedu kod Torina

Rimljani se iskupili za poraz od Napolija

Kolarov u dosadnom meču donio Romi pobjedu kod Torina

Fudbaleri Rome slavili su pobjedu na današnjem susretu 9. kola italijanske Serije A u gostima protiv Torina sa 1:0.

Gledatelji u Torinu danas nisu mogli biti zadovoljni, ne samo zbog poraza svog tima, već i zbog veoma dosadne fudbalske predstave. U ovom izvještaju ne možemo pomenuti gotovo nijednu ozbiljniju situaciju pred oba gola, a samu utakmicu je bilo zaista naporno gledati. 

Jedini gol na susretu viđen je u 69. minuti kada je Srbijanac Aleksandar Kolarov sjajno pogodio iz slobodnjaka za konačan rezultat susreta. 

Do kraja meča Torino nije imao snage da zaprijeti gostima, a ni Roma nije imala previše ambicija u napadu i posljednjih 20-ak minuta dešavala se potpuna uspavanka. 

Roma je nakon ove pobjede zadržala priključak za samim vrhom tabele jer sada imaju 18 bodova uz meč manje, a Torino je pao na 10. mjesto nakon što ni u četvrtom vezanom meču nije slavio pobjedu. Inače, Romi je ovo bio 11. uzastopni trijumf u gostima u Seriji A. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko odigrao je čitav meč za Romu. 

Italijanska Seria A, 9. kolo:

Torino-Roma 0:1 (Kolarov 69')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije