"Kolašinac bi preživio i bombardovanje"

Garth Crooks za BBC

"Kolašinac bi preživio i bombardovanje"

E. Škorić

Bivši engleski nogometaš Garth Crooks je u kolumni za BBC govorio i o Seadu Kolašincu.

U subotu su Chelsea i Arsenal odigrali 0:0 derbi 5. kola Premier lige, a u finišu meča David Luiz je dobio direktan crveni karton nakon što je oštro startao na Seada Kolašinca.

Iako bi se mnogi igrači ozbiljno povrijedili, Kolašinac se brzo pridigao i nastavio meč, a njegova "tenkovska" snaga fascinira sve u Engleskoj.

"Sead Kolašinac je građen kao jedan od onih ciglenih objekata koji su izdržali bombardiranje tokom Drugog svjetskog rata. Čak i nakon najstrašnijeg starta Luiza, ustao je na noge i završio utakmicu do kraja", napisao je Crooks u svojoj kolumni.

"Chelseajev defanzivac je tačno znao šta radi. Po mom mišljenju, želio je komad Kolašinca. Imao je namjeru da ga rastrga. Mada, obojica bi u moje vrijeme dobili ovacije s tribina", dodao je bivši igrač Stokea, Tottenhama, Manchester Uniteda, WBA i Charltona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iako je je Kolašinac prošao gore, impresivni bh. reprezentativac je završio utakmicui time je ostvario moralnu pobjedu", zaključuje Crooks.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti