Kolašinac i Rudari na pripremama u Austriji

Jedanaest dana u Veldenu

Kolašinac i Rudari na pripremama u Austriji

Fudbaleri Schalkea otputovali su na pripreme za početak nove sezone sa novim trenerom, Andreom Breitenreiterom. 

Nakon 90 minuta leta ekspedicija Schalkea sletjela je u Klagenfurt, odakle je svoj put ka Veldenu nastavila autobusom. Popularne Rudare je u Austriji dočekala temperatura od 32 stepena Celzijusa, a među 24 fudbalera kluba iz Gelzenkirhena svoje mjesto našao je i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sead Kolašinac.

Schalke će narednih 11 dana trenirati u Veldenu, a planirane su i određene kontrolne utakmice. Tako je za 8. juli dogovoren susret s SK Austrijom iz Klagenfurta, austrijskim drugoligašem, dok će dva dana kasnije Rudari snage odmjeriti sa Wolfsbergerom.

Posljednja provjera za Kolašinca i drugove biće duel protiv Udinesea koji se igra 14. jula.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na pripreme u Austriju Breitenrreiter je poveo 24 igrača, a to su: Ralf Fährmann, Michael Gspurning, Marvin Friedrich, Junior Caicara, Sead Kolašinac, Leon Goretzka, Julian Draxler, Marco Höger, Eric Maxim Choupo-Moting, Dennis Aogo, Kaan Ayhan, Klaas-Jan Huntelaar, Matija Nastasić, Joel Matip, Roman Neustädter, Marcel Sobottka i Felix Platte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.