Kolašinac: Kada igram uvijek dajem 100% na terenu

Fudbaler Schalkea i reprezentativac BiH

Kolašinac: Kada igram uvijek dajem 100% na terenu

Fudbaleri Schalkea igraju u odličnoj formi, a u posljednjih 13 utakmica od mogućih 39 poena, izabranici Jensa Kellera osvojili su 30 bodova, te se nalaze na trećoj poziciji koja će im naredne sezone osigurati nastup u Ligi šampiona.

Pobjeda od 2:0 u 30. kolu Bundeslige nad Eintrachtom iz Frankfurta bio je 21. nastup za bh. reprezentativca u dresu ekipe iz Gelzenkirhena u ovoj sezoni, a u ovome meču bio je jako blizu svom prvijencu za Schalke u Bundesligi. Ipak, za sada će se morati zadovoljiti sa dvije asistencije u dosadašnjem dijelu prvenstva.

U narednom kolu Schalke i Kolašinac gostuju kod Stuttgarta i drugog bh. reprezentativca Vedada Ibiševića.

"Osjećam se dobro, imam dovoljno snage. Zbog činjenice da sam u jesenjem dijelu sezone morao pauzirati, u nastavku sezone jednostavno izgaram iz utakmice u utakmice, i radujem se svakom novom nastupu", rekao je Sead Kolašinac u intervjuu za klupsku stranicu Schalkea.

Na zimskoj pauzi bilo je dosta turbulencija u redovima Rudara, ali se situacija u nastavku šampionata okrenula za 180 stepeni, pa je Schalke na pravom kursu da ponovo osigura nastup u Ligi šampiona gdje je igrao i ove sezone. 

"Sve se više govori o tome, a pričali smo i ranije. U zimskoj pauzi smo se skupili, kao ekipa funkcionišemo odlično, svako radi za svakoga, niko ne odskače na nekom sopstvenom putu, ne štedimo se u duelima. Mislim da je to naš najveći plus u cijeloj ovoj priči, i mislim da ovo o čemu pričam svi vide u našim igrama na terenu", istakao je najmlađi fudbaler u među izabranicima Safeta Sušića, te dodao: 

"Prije svega mi gledamo iza sebe, a tek onda ispred nas. Najvažnije je da smo ponovo osigurali nastup u Ligi šampiona i da smo time ispunili sebi zadati cilj za koji smo se prethodnih sedmica i mjeseci borili. Ukoliko se desi da na kraju prvenstva budemo ispred Borussije Dortmund, to bi bilo još ljepše. Ipak, prioritet nam je osigurati mjesto u Ligi šampiona".

Bh. reprezentativac je u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri u dresu Schalkea odigrao 37 bundesligaških utakmica, ali još uvijek čeka na svoj prvijenac u najjačem njemačkom fudbalskom rangu. Najbliže golu bio je u susretu sa Eintrachtom u kojem je pogodio prečku. 

"Više puta u dosadašnjem dijelu sezone imao sam nekoliko prilika za gol, ali nažalost do sada nisam uspio postići gol. Bitno mi je da je nakon mog udarca koji je pogodio prečku tim postigao još jedna pogodak, te da smo pobijedili u susretu sa Eintrachtom", istakao je lijevi bek ekipe Schalkea i našeg nacionalnog tima.

U narednom kolu Schalke gostuje kod Stuttgarta koji se bori za opstanak, a moguće je da će Sead voditi žestoku borbu sa svojim reprezentativnim kolegom Vedadom Ibiševićem.

"Gledao sam utakmicu u subotu koju je Stuttgarta igrao sa Borussijom M'gladbach (1:1). Gosti iz Stuttgarta su prikazali dobar fudbal, tako da znamo šta nas očekuje u susretu sa njima. Očekujem protivnika koji će se bodriti za svaki centimetar na terenu. Tu se moramo nametnuti i suprostaviti na pravi način. Huub Stevens nas sve vrlo dobro poznaje", kazao je mladi defanzivac tima sa Veltins-Arene.

Roditelji našeg reprezentativca žive na jugozapadu Njemačke, pa teško da e propustiti nastup svog sina u Stuttgartu.

"Roditelji će doći na utakmicu, oni to ne propuštaju. Oni su uvijek tu bilo u gostima, bilo na Veltins-Areni", istakao je Kolašinac, koji je jedno vrijeme u omladinskim kategorijama nosio dres Švaba. 

Duel sa Stuttgartom, za Kolašinca biće duel sa reprezentativnim kolegom Vedadom Ibiševićem. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Redovno kontaktiramo, ali nije me molio ništa (smijeh), i da jeste ne bi imalo svrhe. Kada igram na terenu dajem 100%", rekao je bh. reprezentativac na kraju razgovora za Schalke04.de.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.