Kolašinac konačno starter za Schalke

Dobio šansu u Evropa ligi

Kolašinac konačno starter za Schalke

Fudbaleri Schalkea danas igraju meč 2. kola Evropa lige kući protiv Red Bull Salzburga.

Trener ekipa iz Gelsenkirchena Markus Weinzierl konačno je odlučio pružiti priliku za igru našem defanzivcu Seadu Kolašincu koji je zauzeo svoju poziciju na lijevom beku.

Interesantno, za našeg fudbalera je ovo prvi start u jednoj zvaničnoj utakmici za Schalke ove sezone izuzev Kup susreta sa Villingenom (20.8.). U posljednjih pet utakmica, Kolašinac je odigrao ukupno šest minuta i to u finišu utakmica protiv Bayerna i Nice.

Njegovo mjesto u prvoj postavi Schalkea zauzeo je Rahman Baba, koji je jedan od rijetkih igrača koji igraju na nivou u ovoj sezoni, ali on je danas ipak ostao na klupi.

Podsjetimo da je Schalke u prvom kolu grupe I porazio Nicu u gostima sa 1:0, dok je Salzburg poražen od Krasnodara istim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sastav Schalkea: Fahrmann, Howedes, Geis, Kolašinac, Meyer, Goretzka, Bentaleb, Schopf, Naldo, Nastasić, Embolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi