Kolašinac: Konkurencija svakog od nas čini još jačim
Foto: schalke04.de

Sa priprema Schalkea

Kolašinac: Konkurencija svakog od nas čini još jačim

Kako se bliži početak nove sezone Bundeslige, konkurencija u ekipi Schalkea se zaoštrava. Nakon odmora poslije učešća na Svjetskom prvenstvu, pripremama ekipe iz Gelzenkirhena se priključio i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac.

Beskompromisni fajter se u međuvremenu u prijateljskom susretu protiv niželigaša Rosenheima upisao u strijelce u visokoj pobjedi od 11:1.

"Sjajno je kada smo svi zdravi i spremi, i kada našem treneru 'otežavamo' posao", rekao je fudbalski reprezentativac naše zemlje za zvaničnu stranicu svog kluba.

Prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni Schalke će odigrati u Drezdenu, a Kolašinca očekuje borba za mjesto u početnom sastavu.

"Ja ću se maksimalno potruditi i koristiti svaki trening kako bi se što bolje dokazao treneru", istakao je mladi Zmaj. 

Konkurencija za mjestu u početnom sastavu ekipe Jensa Kellera odavno nije bila jača, ali bh. reprezentativac vjeruje u svoje sposobnosti. 

"Imamo sjajan odnos i međusobno se vrlo dobro razumijemo. Konkurencija je nešto što pripada svakodnevnici i svakog od nas pojedinačno čini još jačim", priča Kolašinac koji se posebno raduje povratku Dennisa Aoga u tim Rudara.

Učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine bilo je jedno veliko iskustvo u karijeri mladog fudbalera. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uprkos što smo ispali u radnoj fazi takmičenja bilo je to jedno veliko iskustvo iz kojeg smo mnogo naučili", rekao je popularni Seo, te dodao: 

"Sada sam u potpunosti fokusiran na pripreme i na ništa drugo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.