Kolašinac odličan u novoj pobjedi Schalkea

Bundesliga, 30. kolo

Kolašinac odličan u novoj pobjedi Schalkea

Izabranici Jensa Kellera nastavili su sa odličnim partijama u Bundesligi, u okviru 30. kola najelitnijeg njemačkog fudbalskog takmičenja Schalke je na svojoj Veltins Areni sa 2:0 savladao ekipu Eintrachta iz Frankfurta.

Svoj 21. nastup u ovoj sezoni Bundeslige u dresu Rudara upisao je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, koji se našao u početnom sastavu ekipe iz Gelsenkirchena. 

Domaći tim, iako je bolje stajao na terenu u prvih 45 minuta, nije uspijevao da dođe do vodstva. Najbolju šansu za Schalke u 37. minuti imao je Klaas-Jan Huntelaar, kada je ostao sam u šesnaestercu, ali je gostujući čuvar mreže sjajno obranio njegov udarac glavom, i loptu skrenuo u korner.

U nastavak utakmice Rudari su ušli još ofanzivnije i agresivnije, a prvu šansu u drugom poluvremenu propustio je Draxler u 53. minuti. Ono što nije uspjelo Draxleru jeste mladom Meyeru, koji je šest minuta kasnije doveo Schalke u vodstvo od 1:0. Prethodno je Boateng imao odličnu priliku za domaće.

Igra se rasplamsala nakon vodećeg gola "kraljevsko-plavih", a Carlos Zambrano jednim oštrim startom srušio je Juliana Draxlera u 65. minuti. Glavni arbitar dosudio je jedanaesterac, ali Huntelaar propušta priliku da sa bijele tačke ovjeri pobjedu Schalkea, tačnije Trapp brani njegov udarac.

Promašeni jedanaesterac nije demotivisao domaće fudbalera. Novu odličnu priliku da udvostruči vodstvo, osam minuta prije kraja utakmice, propustio je Leon Goretzka. Njegov snažan udarac pogodio je prečku Trappovog gola.

Ipak, u prvoj minuti sudijske nadokande domaći fudbaleri, ali i navijači, došli su na svoje nakon što  je Farfan pogodio za konačnih i zasluženih 2:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 30. kolo:
Schalke - Eintracht Frankfurt 2:0 (Meyer 59, Frarfan 90+1)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.