Kolašinac se oporavio od lakše viroze, spreman za Vukove

Zmaj spreman za derbi 29. kola

Kolašinac se oporavio od lakše viroze, spreman za Vukove

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sead Kolašinac, uspješno se vratio na teren nakon teške povrede koljena zbog koje je dugo odsustvovao s bundesligaških terena. 

Defanzivac Schalkea se u tim Roberta Di Mattea vratio u susretu protiv Freiburga u kojem su popularni Rudari remizirali s klubom našeg drugog reprezentativca Mensura Mujdže. Za razliku od Mujdže koji je utakmicu posmatrao s klupe za rezervne igrače Kolašinac je svih 90 minuta duela proveo na travnjaku Veltins-Arene.

Ipak, nakon povratka na zelene terene Kolašinac je imao manjih zdravstvenih problema, a radilo se o lakšoj virozi koju je Zmaj uspješno prebolovao, te će prema informacijama iz njegovog kluba konkurisati za sastav za jako bitan meč protiv Wolfsburga.

Derbi susret 29. kola Bundesliga odigrat će u nedjelju Schalke i Wolfsburg, a početak utakmice zakazan je za 17:30.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.