Kolašinac se radovao u duelu sa Ibiševićem
Foto: EPA

Schalke savladao Herthu

Kolašinac se radovao u duelu sa Ibiševićem

U terminu od 18:30 sati odigran je jedan od najzanimljivijih susreta 20. kola Bundeslige u kojem su snage odmjerili Schalke i Hertha.

U duelu Seada Kolašinca i Vedada Ibiševića, više uspjeha imao je naš defanzivac s obzirom da je Schalke upisao rutinsku pobjedu rezultatom 2:0.

Prvi pogodak na utakmici viđen je u 41. minuti, kada je Burgstaller pogodio za 1:0. Golu je prethodila fantastična asistencija Bentaleba, koji je bio asistent i kod drugog gola svog tima.

Igrao se 62. minut kada je Goretzka lijepo pogodio za 2:0, što je bio i konačan rezultat utakmice.

I Kolašinac i Ibišević su na terenu proveli svih 90 minuta, a napadač Herthe je u 60. minuti dobio žuti karton.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha se i dalje nalazi u gornjem dijelu tabele. Tim iz Berlina je šesti sa 33 boda, dok je Schalke na 11. mjestu sa 25 bodova.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi