Kolašinac sve bliže Juventusu, a bio obećan Milanu

Propao mu transfer u Milan

Kolašinac sve bliže Juventusu, a bio obećan Milanu

E. Škorić

Bosanskoheregovački reprezentativac Sead Kolašinac će, sve je to izvjesnije, ubrzo napustiti Schalke.

Kolašinaci ma ugovor do ljeta sa Schalkeom, ali bi u narednim danima mogao da napusti njemački klub. Najrealnije je u ovom trenutku da pojača Juventus, koji bi mogao ostati bez Patricea Evre.

Naš reprezentativac bi bio alternativa za Evru, a sa Alexom Sandrom bi se borio za startno mjesto u postavi Stare dame.

Neki mediji objavili su kako je transfer praktično dogovoren, a Kolašinca pored Juventusa želi još nekoliko klubova. Pojavio se i Milan, koji je navodno bio blizu njegovog dovođenja još prije nekoliko sedmica.

Tada su direktori Milana u Njemačkoj razgovarali sa Kolašincem, trebalo je sve da bude završeno, no problem je nastao nakon što je propalo preuzimanje Rossonera od strane kineskih investitora.

Transfer je propao, pa je Kolašinac morao pričekati na druge ponude i Juventus je sada najkonkretniji. Osim Juventusa i Milana, Kolašinac je bio želja Manchester Cityja i Rome.

Sada će Kolašinac čekati Juventus. Ode li Evra, on će sasvim sigurno odmah preći u Torino, a ukoliko se ipak Evra odluči na ostanak do ljeta, onda će naš reprezentativac vjerovatno u Schalkeu odraditi narednih pola godine i kao slobodan igrač preći u redove italijanskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne postoji mogućnost da se transfer realizuje na zimu. Ne isključujem mogućnost da postoje razgovori između Kolašinca i Juventusa, ali nema informacija po pitanju transfera", istakao je sportski direktor Schalkea Christian Heidel.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi