Kolašinac "zaštitno lice" kampanje za socijalno ugrožene

Schalke pomaže navijačima

Kolašinac "zaštitno lice" kampanje za socijalno ugrožene

Nije ni čudo što Schalke važi za jednog od bundesligaša s najvjernijom publikom. U klubu iz Gelzenkirhena vode itekako računa o svojim navijačima, pa čak i onim koji pripadaju najugroženijim članovima društva.

Tako su u timu s Veltins-Arene u sezoni 2014/2015 spremni finansijski pomoći projekte svojih navijača za one socijalno najugroženije.

Pravo da s projektima aplicira za finansijska sredstva ima svaki navijač s članskom karticom kluba, a vremenski rok za apliciranje je 17. oktobar.

Sve ovo posebno je interesantno za bh. javnost obzirom da je "zaštitno lice" ove Schalkeove kampanje bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je nedavno doživio tešku povredu koljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.