Koliko god bio dobar, Hazard u Belgiji nije najbolji

Mertensu nagrada

Koliko god bio dobar, Hazard u Belgiji nije najbolji

E. Škorić

Eden Hazard nije odnio nagradu za najboljeg belgijskog igrača u 2016. godini.

Belgijanci su glasali u izboru za najboljeg igrača u 2016. godini i najviše glasova dali su Driesu Mertensu, eksplozivnom krilnom nogometašu Napolija, koji je u 14 utakmica postigao 11 golova. Njegova sjajna forma presudila je da slavi u izboru za najboljeg belgijskog igrača.

Chelseajev Eden Hazard dobio je 7.856 glasova, ali to je bilo nedovoljno, pošto je Mertens dobio čak 12.213 glasova. Hazard igra dobro, Chelsea je lider u Engleskoj, no Mertens je u ovom trenutku ipak "jači" sa statistikama i opravdano mu se dodjeljuje nagrada. Uostalom, Mertens je bio efikasniji od Hazarda protekle godine u dresu Belgije.

Na trećem mjestu završio je Romin veznjak Radja Nainggolan, kojem je povjerenje ukazalo 2.562 osobe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti