Kolo Toure postaje trener?

Ponuđen mu posao u Celticu

Kolo Toure postaje trener?

Bivši reprezentativac Obale Slonovače i fudbaler Arsenala, Cityja i Liverpoola Kolo Toure mogao bi na kraju sezone uploviti u trenerske vode.

Kako pišu pojedini britanski mediji, aktuelni fudbaler Celtica bi po završetku sezone mogao dobiti trenerski posao u ovom klubu i postati pomoćnik Brendana Rodgersa.

"Možda bi to bio dobar korak za njega. Toure je veliki lider i ima ogroman autoritet među igračima i mislim da bi mi mnogo koristio u stručnom štabu. Vidjet ćemo šta će biti od svega, ali posao mu je ponuđen", rekao je Rodgers.

Kolo Toure ima 35 godina i ovo je njegova vjerovatno posljednja sezona u karijeri fudbalera.

U Celtic je stigao u julu prošle godine i na pravom je putu da osvoji još jedan trofej u svojoj bogatoj karijeri, s obzirom da je Celtic praktično već osigurao šamppionsku titulu u Škotskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti