Kolo Toure potvrdio naredni klub Yayje Tourea?

Prelazi u Ligue 1?

Kolo Toure potvrdio naredni klub Yayje Tourea?

Vezni fudbaler iz Obale Slonovače Yaya Toure nalazi se ove sezone u nemilosti trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole.

Toure još uvijek nije odigrao nijedan meč za Građane od početka sezone te je sasvim jasno da će napustiti klub u januarskom prelaznom roku.

Njegov brat i nekadašnji saigrač iz Manchester Cityja, Kolo, poručio je da je ekipa Marseillea veoma ozbiljna opcija za Yayju.

"Da, zašto da ne? On još uvijek ima talenta i neke stvari još uvijek može dokazati. Jasno je da mu je trenutno veoma teško u Cityju. Na vrhu si u jednom trenutku, a onda si na dnu u narednom", rekao je Kolo i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moraš ići na mjesto gdje te ljudi želi. Razgovarao sam s njim o tome. On je još uvijek u Cityju i poštuje to, ali Marseille je odličan klub i on poznaje francusku klubu veoma dobro".

Podsjetimo da je Kolo Toure danas član Celtica, a da je prije toga nastupao za Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi