Kolumbija u uzbudljivom meču bolja od Obale Slonovače
Foto: EPA

Pobjeda Kolumbije za osminu finala

Kolumbija u uzbudljivom meču bolja od Obale Slonovače

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Kolumbije savladala je na danas selekciju Obale Slonovače s 2:1 u susretu drugog kola grupe C Svjetskog prvenstva, te su se plasirali u osminu finala.

Prvo poluvrijeme je donijelo slabu fudbalsku predstavu. Iako je tempo igre bio na izuzetno visokom nivou, nijedna reprezentacije nije imala ozbiljnijih prijetnji pred protivničkim pogotkom.

Najveću priliku u prvom poluvremenu imala je Kolumbija. Igrala se 29. minut kada je Cuadrado sjajno uposlio Teofilija Gutierreza, ali se kolumbijski napadač obrukao, te je promašio loptu u dobroj situaciji.

Na poluvrijeme se otišlo bez golova, a nastavak utakmice je donio zaista fantastičan fudbal. Redale su se prilike pred golom obje reprezentacije, a u 60. minuti je Cuadrado zatresao prečku protivničkog tima. 

Potom je uslijedila desetominutna ludnica na terenu u kojoj su pala čak tri pogotka.  Igrala se 64. minuta kada fantastičan ubačaj Cuadrada iz kornera u pogodak pretvara James Rodriguez za prednost Kolumbije od 1:0.

Samo šest minuta kasnije novi gol u mreži Boubacara Barryja. Rodriguez je ukrao loptu Sereyju Dieu, Gutierezz je uposlio Juana Quintera, koji lagano pogađa za vodstvo Kolumbijaca od 2:0.

Tri minute kasnije Obala Slonovače se vratila u igru. Gervinho je sjajnim pogotkomsmanjio na 2:1, što je dodatno otvorilo utakmicu. Do kraja je bilo još nekoliko dobrih pokušaja, naročito od strane Slonova, ali je do kraja ostalo 2:1 za Kolumbiju, koja je tako na korak od plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Svjetsko prvenstvo, grupa C:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kolumbija - Obala Slonovače 2:1 (Rodriguez 64', Quintero 70' / Gervinho 73')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.