Komazec: Povratak u Evropu? Sve je moguće

Nekadašnji napadač Sarajeva za SportSport.ba

Komazec: Povratak u Evropu? Sve je moguće

S. Mlaćo

Nikola Komazec (29) iza sebe ima sjajnu sezonu u Hong Kongu.

Nekadašnji član Sarajeva i ljubimac Hordi Zla u dresu South Chine prosto je briljirao te opravdao povjenje čelnika kluba.

Ipak, njegov klub je ostao bez trofeja u nedavno završenoj sezoni, te sigurno ne mogu biti zadovoljni.

"Rezultati kluba nisu bili na nivou s obzirom da nismo osvojili nijedan trofej. Nikako se  sezona ne može ocijeniti pozitivnom i navijači nisu zadovoljni. Što se tiče mojih igara, ovo je bilo jedna od moji najboljih sezona. Postigao sam 17 pogodaka, te u nekim medijima proglašen i najboljim igračem lige. Tu sam u vrhu i liste strijelaca, te zaista mogu biti zadovoljan", priča Komazec na početku razgovora za SportSport.ba.

O kvaliteti nogometa u Hong Kongu javnost u našoj zemlji zna vrlo malo, a Komazec nam je dao svoje mišljenje.

"Danas svi ulažu u nogometi i ovdje bogati Kinezi ulažu veoma dobre cifre. Liga nije loša, ne može se porediti sa ligama ovdje, ali definitivno gdje god se ulaže kvalitet postoji. Nije to na niovu Kine ili Japana, ali nije lako igrati", jasan je 29-godišnji napadač.

Sa South Chinom je potpisao novi ugovor, ali zbog problema u klubu nije sigurno i da će ostati.

"Igrao sam u najvćem klubu ovdje i potpisao novi ugovor. Dobio sam zaista sjajne uslove, ali desilo se da je glavni gazda izašao iz kluba i klub sada vodi sportsko društvo. Budžet kluba će biti smanjen i iz kuba su zatražili da igraju drugu ligu. S obzirom da sam imao sjajnu sezonu, ja ću prvo porazgovarati sa njima i vidjeti najbolju opciju", dodaje Komazec, kojeg smo pitali da li postoji mogućnost povratka u Evropu.

"Naravno. Sve je moguće. Vidjet ćemo opet".

Priznaje da prati igre FK Sarajevo, te Premijer ligu naše zemlje. Bordo tim je u sezoni koja je nedavno završena ostao bez trofeja, te navijači sigurno ne mogu biti zadovoljni.

"Pratim Premijer ligu redovno i gledao sam utakmice Sarajeva. Mislim da su imali najkvalitetniju ekipu, te naravno da je razočarenje ostati bez trofeja. Ipak, Evropa je izborena, a što se tiče prvenstva, mislim da su presudili remiji na Koševu, čini mi se sa Radnikom i Krupom. Bio sam iznenađen jer sam očekivao trofej, a da nije bilo tih kikseva sada bi bordo momci čekali protivnika za kvalifikacije za Ligu prvaka", dodao je na kraju razgovora srbijanski napadač Nikola Komazec.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Komazec je sa FK Sarajevo osvojio i Kup BiH 2013/14, a u dosadašnjoj karijeri nosio je dres Maribora, Petrolul Ploiestija, Haugesunda, Busan Iparka, Suphanburua, Hajduk Kule...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi