Komičan ispad pred meč Serie A trenera će koštati otkaza

Eugenio Corini o stanju u Palermu

Komičan ispad pred meč Serie A trenera će koštati otkaza

M. Šljivak

Ekipa Palerma ove sezone će voditi veliku borbu za opstanak u italijanskoj Seriji A.

Klupski predsjednik Maurizio Zamparini ozbiljno razmišlja o otkazu za trenera Eugenija Corinija, što bi bio treći otkaz za trenere ovog tima u četiri mjeseca.

Corini se kako stvari stoje pomirio s otkazom, a pred meč sa Sassuolom je dao komičnu izjavu o stanju u klubu.

"Kada prihvatite ponudu ovog kluba, znate da možete dobiti otkaz nakon jedne utakmice. Ostao bih ovdje 20 godina, ali u klubu je situacija kao u Hiroshimi nakon što je pala atomska bomba", rekao je Corini.

Ove riječi bi vjerovatno mogle koštati Corinija koji je osvojio četiri poena iz sedam utakmica, jer kontroverzni predsjednik Zamparini nije zadovoljan njegovim radom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tim sa Sicilije je trenutno na 18. mjestu sa 10 bodova, sedam manje od Empolija, koji je u sigurnoj zoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi