Kompany brani Tourea
Foto: EPA

"Uvijek je davao sve za City"

Kompany brani Tourea

E. Škorić

Veznjak Manchester Cityja Yaya Toure na meti je kritičara zbog loše forme zadnjih mjeseci.

U odbrani svog suigrača stao je Belgijanac Vincent Kompany, koji je kazao da je Toure sjajan igrač i da oduvijek daje sve od sebe za dres Cityja.

“Toure je mnogo dao za City i sjajan je igrač, pa još uvijek igram na visokom nivou. Yaya je najvažniji igrač Cityja i kada igra dobro, uglavnom City pobjeđuje”, kazao je Kompany, dodavši:

“Postavio je visoke standarde i ukoliko malo igra slabije, odmah ga mediji napadaju. Loše smo startovali u novoj sezoni i imali smo težak raspored, no vjerujem da ćemo biti bolji”.

Prošle sezone je reprezentativac Obale Slonovače postigao 20 golova i bio je možda najzaslužniji što je City osvojio naslov u Engleskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti