Kompany: Moramo učiti od Manchester Uniteda
Foto: EPA

Kompany: Moramo učiti od Manchester Uniteda

E. Škorić

Kapiten Manchester Cityja Vincent Kompany smatra da bi njegova ekipa mogla da nauči neke stvari od Manchester Uniteda.

Belgijanac je godinama važna karika u odbrani Cityja, s kojim je osvojio dva naslova Premier lige, ali čini se da više nema mjesta u sastavu kojeg vodi s klupe Pep Guardiola.

"Ovaj klub mi je dao toliko toga i mislim da sam ja njemu puno dao. Nisam baš ništa od ovoga očekivao kada sam došao u  Englesku. Kad završim s igračkom karijerom u Cityju, ostaću navijač tog kluba", kazao je Kompany, pa je dodao:

"Trenutno sam malo igrač, malo navijač i zato provodim puno vremena u akademiji gledajući djecu. Ovdje postoji prava vizija za budućnost i neki dugoročni plan. Manchester United je uspio jer je Sir Alex Ferguson dugo bio tu, a isto to rade Barcelona i Bayern. Morate zadržati neki odnos sa ljudima, evo Zabaleta i Hart su tu jako dugo, pa su samo otišli. Ja sam tu 10 godina, ali želim da povežem sve ono što se događalo u klubu i želim da zajednički napravimo još bolji klub".

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi