Kompany: Vjerujem da ćemo se dodatno pojačati

Kapiten Manchester Cityja

Kompany: Vjerujem da ćemo se dodatno pojačati

Kapiten Manchester Cityja, Vincent Kompany, smatra kako je za borbu za naslov prvaka potrebno dovesti određena pojačanja. 

Tim sa Etihada u ovom prijelaznom roku zasad nije doveo neka zvučna pojačanja, a Vincent Kompany tek očekuje Cityjevo "haranje" tržištem.

"Dovođenje pojačanja je važno za svaku top ekipu u svijetu. Ne mora to biti puno igrača, dovoljna su dva ili tri pojačanja koji će učiniti ekipu jačom. Ukoliko to ne učinite, ne nalazite se u dobroj poziciji jer su protivnici ti koji se istovremeno pojačavaju i stavljaju vas u probleme. Vjerujem da ćemo se uspjeti dodatno pojačati, na tržištu nema puno tako kvalitetnih igrača i više klubova bit će u igri za pojedine igrače, no smatram da imamo što ponuditi", izjavio je Kompany za otočke medije.

Prošle sezone Manchester City nije uspio doći do naslova prvaka Engleske.

"Prošla sezona bila je razočaravajuća za Manchester City, kako za klub, tako i za svakog igrača. Chelsea je prebrzo i prelako riješio pitanje naslova prvaka, takvo što više ne smijemo dozvoliti."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Belgijski reprezentativac je prije dolaska na prvi trening radio invidualno i na pripreme je stigao poptuno spreman. Želi u pravo vrijeme biti u pravom izdanju. 

"Nisam htio doći nepripremljen, ne želim biti u takvom stanju kada se nalazim u najboljim godinama svoje karijere. Igram u ambicioznom klubu i jednako tako i ja moram biti ambiciozan. S druge strane moram paziti da prerano ne dođem na vrhunac forme, nije mi najvažnije biti igračem utakmice u pripremnim susretima. Imam mjesec dana za pravu pripremu i moram to dobro iskoristiti."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.