Konačno dočekao: Icardi dobio poziv Bauze?

Pratto se povrijedio

Konačno dočekao: Icardi dobio poziv Bauze?

Piše: E. Čaušević
Napadač Intera, Mauro Icardi, jučer je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Atalante u pobjedi njegovog tima rezultatom 7:1.

Icardi je u jučerašnjoj pobjedi Intera za devet minuta postigao hat-trick, te je oduševio fudbalsku javnost. Nakon utakmice argentinski fudbaler je ponovo izjavio da se nada da će konačno dobiti šansu da zaigra u reprezentaciji svoje zemlje.

Selektor Argentine, Edgardo Bauza, nedavno je objavio spisak igrača na kojem ponovo nije bilo Icardija. Bauza je dodao da će Icardi dobiti poziv samo u slučaju da se neko od napadača povrijedi bez obzira kakve partije pruža u dresu Intera.

I čini se da je napadaču Intera konačno svanulo jer su argentinski mediji prenijeli da mu je Bauza danas poslao poziv za naredne mečeve Argentine. Povredu je zadobio napadač Lucas Pratto, a njegovo mjesto će prema svemu sudeći zauzeti Icardi.

Argentina svoje naredne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra krajem ovog mjeseca. Gaučosi će prvo snage odmjeriti protiv Čilea, a onda protiv Bolivije.


Statistika 16/17

Tim Takm. U S ŽK ŽCK CK G
Inter Međunarodno kluboviInter... 2 1 0 0 0 1
Inter Međunarodno kluboviEL 5 3 0 0 0 2
Inter ItalijaSEA 29 29 1 0 0 21
Puna statistika