Konačno: Gabigol našao novi tim
Foto: EPA

Stiže u Benficu

Konačno: Gabigol našao novi tim

M. Šljivak

Brazilski napadač Gabriel Barbosa napustiće Inter u finišu prelaznog roka.

Ovaj 20-godišnji fudbaler karijeru će nastaviti u redovima Benfice s kojom je dogovorio saradnju i gdje će provesti narednu sezonu kao posuđen igrač.

Portugalski velikan će za jednogodišnju posudbu platiti pola miliona eura, a plaćaće i 40 procenata plate brazilskog fudbalera. Ipak, u ugovoru će imati  mogućnost otkupa koju će moći aktivirati kada god to požele.

Barbosa je prošlog ljeta stigao kao veliko pojačanje na Giuseppe Meazzu. Plaćen je 30 miliona eura ekipi Santosa, ali se među Nerazzurrima nije naigrao.

Prošle sezone je odigrao svega 10 utakmica za tim iz Milana, postigao je jedan gol i gotovo da nije napravio ništa kroz čitavu sezonu.

Bilo je izvjesno da će napustiti klub u ljetnom prelaznom roku. Usprkos lošoj sezoni, interes za njegovim uslugama je bio zaista ogroman, a na kraju je pobjedu odnijela ekipa Benfice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Njegov dolazak bi mogao značiti i da će ekipu napustiti meksički napadač Raul Jimenez koji se povezivao s ekipom Evertona, a Barbosi će konkurencija u portugalskom klubu biti velika jer na pozicijima napada Benfica ima još Jonasa, Mitrogloua, Seferovića i Willocka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi