Konačno je poznato i dokazano šta je Ibišević rekao sucu

Hertna angažovala čitača sa usana

Konačno je poznato i dokazano šta je Ibišević rekao sucu

Mnogo se prašine u Njemačkoj diglo nakon isključenja Vedada Ibiševića na utakmici Mainza i Herthe (1:0).

Ibišević je za berlinski klub nastupio od prve minute, a pred sami kraj utakmice je bio primoran izaći iz igre jer je zbog navodnog prigovora nakon oštrog sudara sa protivničkim igračem dobio direktan crveni karton.  

Sudac Tobias Stieler je svoju odluku opravdao riječima da mu je Ibišević rekao da je "govno" (njem. scheise), dok bh. napadač tvrdi suprotno. On kaže da se požalio da se osjeća loše (njem. schlecht) i da igru mora napustiti zbog krvarenja, pa je tako zbog sličnosti dvije riječi nastao problem.

 

Ibišević se jučer javno oglasio i ogradio od svega rekavši da je sucu poručio da nije dobro i da bi psovanje sucu bilo "na nivou dvanaestogorišnjaka", ali Stieler je bio neumoljiv.

"To je bila uvreda sudije koju sam sasvim jasno razumio i zbog toga mu dodijelio crveni karton. Znam šta sam čuo", izjavio je njemački sudac, nakon čega su u Herthi odlučili angažovati profesionalnog čitača sa usana da se vidi ko je u pravu.

Na kraju se ispostavilo da Ibišević nije psovao sucu i da je njegova verzija priče istinita, uz sljedeće obrazloženje:

"Da je Ibišević rekao 'govno', obrazi bi mu izgledali tanje. U ovom slučaju su usne imale potpuno drugačiji oblik, kao i obrazi", rekla je Judit Harter, koja je radila na razrješenju ovog slučaja. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ibišević je u posljednjim trenucima utakmice zadobio posjekotinu izjad lijevog oka koja je krvarila, a sudac je od njega tražio da napusti teren kako bi je sanirao. S obzirom da do završetka susreta nije bilo ostalo mnogo vremena, Ibišević nije želio napustiti teren i tada je došlo do ove zaista konfuzne situacije.

Fudbalski savez Njemačke još uvijek treba odlučiti da li će preuzeti dodatne mjere protiv našeg napadača, a jedino ostaje nejasno da li je Ibišević mogao vrijeđati suca nekoliko trenutaka ranije, jer kamere nisu snimile cjelokupnu raspravu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi